Vampiri na 11. LegendFestu u Pićnu

grando web naslovna clanak 220

 

Užasavate se vampira? Ali se ipak potajno nadate da ćete negdje u sjeni pronaći baš njega i uvjeriti se u njegov opaki šarm? Mislili ste da je to moguće jedino u Transilvaniji? Varate se. Dođite u bajkoviti Pićan s kojeg se pruža bezvremeni pogled na Istru. Tu ćete upoznati najpoznatijeg hrvatskog i prvog europskog vampira – JURU GRANDA. Je li Jure Grando zaista bio vampir, žrtva crkve, ili pak nešto treće?


Testirajte svoj strah i znatiželju na LegendFestu u Pićnu 30. i 31. srpnja 2016.

 

Završio je 1. LegendFest na Roškome slapu

Gregov vila web

 

Prvi LegendFest u Šibensko-kninskoj županiji završio je u nedjelju 10.srpnja. Pozdravile su ga vile s Krke plešući u vilinskom kolu oko velikog slamnatog jelena Nikole Fallera, a u nježnom tonu ispratile su ga „Vilinske balade Jelene Radan, Meri Jaman i Anite Valo.

 

Legende i priče dalmatinskog zaleđa o vilama, nesretnim mladencima, tužnom ocu, okrutnom zmaju i mnoge druge, nastale upravo na obalama čarobne rijeke Krke, oživjele su ovog vikenda  na prvom LegendFestu Šibensko-kninske županije.

 

 

Završio je 3. LegendFest u Lukavcu

Još jedan, dragi nam i sve omiljeniji LegendFest u Lukavcu, završio je u nedjelju 29. svibnja. Uz goruću  slamnatu skulpturu Zmaja, uz zvuke tradicionalnih gajdi i nastup etnogrupe Kries pozdravili smo legende, mitove i priče Zagrebačke županije koje su u dva dana oživjele punim sjajem.

Udruga Val kulture član klastera puteva kulture - međunarodne mreže za razvoj kulturnih ruta u regiji

klaste0r2„Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo biti dio platforme Klastera puteva kulture te povezati se sa sličnim tvrtkama, organizacijama i institucijama u regiji“ kaže Ivor Zidarić, predsjednik udruge Val kulture koji je nedavno postao član Upravnog odbora ove kulturne mreže.


Klaster puteva kulture umrežava preko 40 institucija kulture, turističkih organizacija, organizacija civilnog društva, fakulteta i gospodarstvenika iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Trenutno aktivno radi na razvoju dvije kulturne rute: Putevima Tesle kroz Europu i Putevima zmajeva.


Najavljujemo prve korake suradnje na temi zmajeva na festivalu narodnih priča, legendi i mitova LegendFest koji će se uskoro održati u Lukavcu. Također, najavljujemo suradnju sa časopisom National Geographic na reportaži Putevima zmajeva koju je sa uredništvom časopisa dogovorio Ivor Zidarić.

Drago Plečko o LegendFestu

pleckoPročitajte što piše naš najpriznatiji "alternativac" o Istri, Pićnu i festivalu LegendFest. Nama je izuzetno drago da je čovjek takvog znanja i iskustva već drugu godinu za redom bio naš gost.

Suradnja sa priznatim etnolozima

price smallSvake godine u sklopu Festivala objavljujemo i jednu publikaciju pod nazivom "Legende i priče Istre", na hrvatskom i engleskom jeziku, koje potpisuju hrvatski etnolozi.

Suradnja sa ilustratorima

legendfest 12 Vizualni identitet Festivala svake je godine popraćen novom ilustracijom koja se oslanja na tematiku festivala. Saznajte tko su naši suradnici, renomirani ilustratori!