Poziv za prijavu programa za festival LegendFest u tri hrvatske županije

vampir naslovna3. LegendFest u Lukavcu – Zagrebačka Županija - 28. i 29.05. 2016.

1. LegendFest u NP Krka – Šibensko Kninska Županija - 09. i 10.07. 2016.

11. LegendFest u Pićnu – Istarska Županija - 29., 30. i 31.07. 2016.

Nakon vrlo uspješno održanih festivala LegendFest u godini 2015. u dvije hrvatske županije, nastavljamo s organizacijom festivala Legendfest u istima te na novoj lokaciji u trećoj županiji, u prekrasnom ambijentu nacionalnog parka Krke!

EFFE Label

 

effe naslovna30. listopada u Klubu književnika održana je svečana dodjela priznanja za dobitnike EFFE etikete.

EFFE - Europe for festivals, festivals for Europe, naziv je programa Europske Asocijacije Festivala (EFA), i čiji znak u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije. Od ove godine, čak 18 hrvatskih festivala pridružuje se prestižnom društvu europskih festivala a jedan od njih je i Legendfest koji se ove godine održao po jubilarni deseti put.

  

 

Održan jubilarni LegendFest u Pićnu

Pican 2015 Legendfest

Spaljivanjem slamnate skulpture zmaja Nikole Fallera u nedjelju 2. kolovoza zatvoreno je jubilarno izdanje LegendFesta u Pićnu. Neke od najpoznatijih istarskih legendi i mitova oživjele su u pićanskom starom gradu na 10. festivalu  narodnih predaja, legendi i mitova Istre. Ovogodišnji festival organiziran je kao programski presjek najboljeg iz proteklih deset godina festivala, a u tri dana, od 31. srpnja do 2. kolovoza održano je niz predstava, koncerata, projekcija filmova, predavanja, izložbi i drugih sadržaja u kojima je sudjelovalo 200-injak umjetnika iz cijele Hrvatske i više od deset tisuća posjetitelja. 

 

U Zelini se otvaraju LegendExpo i Mjesečeve sjene Ive Lulić i Zdenka Bašića

U muzeju Sveti Ivan Zelina u petak 19. travnja otvara se izložba LegendExpo i izložba Mjesečeve sjene Ive Lulić i Zdenka Bašića. Izložba će u Zelini biti otvorena sve do 15. srpnja, kada uoči održavanja jubilarnog desetog LegendFesta Pićan, seli u Istru.

Završio je 2. LegendFest Lukavec

naslovna lukavec15 okPaljenjem pet metara visoke slamnate skulpture našeg poznatog umjetnika Nikole Fallera u nedjelju 31. svibnja zatvorili smo drugo izdanje Festivala narodnih priča, legendi i mitova Zagrebačke županije – LegednFest Lukavec.


U dva dana u bajkovitom prostoru staroga grada Lukavca kroz brojne smo izložbe, radionice, kazališne predstave i glazbu oživjeli neka davna vremena i brojne legende i mitove koji, iako pomalo zaboravljeni, ipak još uvijek žive u narodnoj predaji.

Nagrađeni radovi LegendArta 2015.

miaStručni žiri u sastavu fotografkinje Ive Lulić, akademske slikarice Amalije Albaneže, dizajnerice Marine Pečenko i povjesničara umjetnosti Nikole Albanežea, odabrao je petnaest najboljih radova pristiglih na natječaj u sklopu projekta LegendArt. Imena nagrađenih radova i njihovih autora, učenika osnovnih škola Zagrebačke županije objavljena su na LegendFestu Lukavec gdje je održana i izložba pristiglih radova.

 

Najavna izložba LegendFesta Lukavec u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije

Ružica Rasperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije i Margareta Buškupić, ravnateljica Muzeja Turopolje 26.05.2015. su u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije najavile drugo izdanje LegendFesta Lukavec i otvorile prigodnu najavnu izložbu festivala. Na izložbi su prikazani radovi ilustratora Zdenka Bašića, Nenada Pantića i Esada Ribića, fotografkinje Ive Lulić, ali i originalne fotografije Marije Jurić Zagorke te radova drugih umjetnika, sudionika LegendFesta.


Veliku podršku pri organizaciji ovogodišnjeg festivala, Udruzi Val Kulture i Muzeju Turopolje, dali su i Zagrebačka županija te Turistička zajednica Zagrebačke županije, ali i Grad Velika Gorica zajedno sa svojom turističkom zajednicom.

 

Izložba ostaje otvorena do 30.6.2015

Izabrani najbolji radovi prvog LegendArta

Stručni žiri u sastavu fotografkinje Ive Lulić, akademske slikarice Amalije Albaneže, dizajnerice Marine Pečenko i povjesničara umjetnosti Nikole Albanežea, odabrao je petnaest najboljih radova pristiglih na natječaj u sklopu projekta LegendArt.

 

Imena nagrađenih radova i njihovih autora, učenika osnovnih škola Zagrebačke županije biti će objavljena na LegendFestu ovog vikenda gdje će se svi prijavljeni radovi moći i pogledati. Nagrađene autore čekaju i nagrade iznenađenja iz svijeta mašte.

LegendExpo u Samoboru - uvod u LegendFest

Kao uvod u ovogodišnji festival u Lukavcu, u izlozima Dječjeg odjela Gradske knjižnice Samobor 22. svibnja postavljena je izložba ilustracija renomiranih ilustratora i tvoraca vizualnog identiteta dosadašnjih izdanja LegendFesta.

Na izložbi do 8. lipnja pogledati možete tematske ilustracije koje su krasile promotivne materijale dosadašnjih festivala, počevši od ovogodišnje ilustracije Ivana Gregova do radova Hane Tintor, Zdenka Bašića, Filipa Burburana, Tomislava Tomića, Igora Kordeja, Esada Ribića, Nenada Pantića i Milivoja Ćerana.

Najavna izložba festivala bit će postavljena i u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije u Zagrebu u utorak, 26. svibnja.

 

Održan 9. Legendfest u Pićnu

Pican2014 naslovna01., 02. i 03. kolovoza 2014., u mjestu Pićan u Istri, održao se deveti „Legendfest – festival legendi, mitova i priča Istre“.

Kao i prethodnih osam godina organizirala ga je udruga Val kulture i Općina Pićan uz potporu Istarske županije i medijskih pokrovitelja. Festival nije bio natjecateljskog karaktera a ulaz na sve programe bio je besplatan. Zbog veličine i važnosti, te njegove atraktivnosti festival su pratili gotovo svi važniji mediji iz Hrvatske.

Ove godine prijavljeno je 39 projekta iz Hrvatske (Pula, Pićan, Karlovac, Rijeka, Zagreb Čakovec). Umjetnički voditelj festivala - Bojan Lakoš - odabrao je 18 programa, od toga 6 predstava, 2 izložbe, 2 performance-a, 3 koncerta, 1 predavanje, a ostalo su bile razne radionice, pričaonice i slično.

Središnja tema festivala bila je „Divovi i patuljci“, te se većina programa bavila upravo njima („Straška i divovski Pićno“, „Male divovske priče na štulama“, „Divovska priča“.....).

Održan 1. Legendfest u Zagrebačkoj županiji

odrzan lukavec naslovna b231. svibnja i 1. lipnja 2014. održao se prvi Legendfest – festival legendi, mitova i priča Zagrebačke županije u starom turopoljskom gradu Lukavcu. Ovogodišnji organizatori su udruga Val kulture, dugogodišnji organizator partnerskog Legendfesta u Istri i Muzej Turopolja, uz potporu Grada i Turističke zajednice Velike Gorice, Zagrebačke županije te tvrtke Auto Arbanas.

Drago Plečko o Legendfestu

pleckoPročitajte što piše naš najpriznatiji "alternativac" o Istri, Pićnu i festivalu Legendfest. Nama je izuzetno drago da je čovjek takvog znanja i iskustva već drugu godinu za redom bio naš gost.

Suradnja sa priznatim etnolozima

price smallSvake godine u sklopu Festivala objavljujemo i jednu publikaciju pod nazivom "Legende i priče Istre", na hrvatskom i engleskom jeziku, koje potpisuju hrvatski etnolozi...   

Suradnja sa ilustratorima

legendfest 12 Vizualni identitet Festivala svake je godine popraćen novom ilustracijom koja se oslanja na tematiku festivala. Saznajte tko su naši suradnici, renomirani ilustratori!